En emmasydd tårta!

Idag är det min kära mors födelsedag.
Då min mamma jobbar som lärare i textilslöjd och syr väldigt mycket, 
så fick det bli en sytårta för att fira hennes dag med!

 
Denna gång gjorde jag en chokladbotten med fyllningarna
päronmousse och after eight fluff (granache).
 
 
Hela tårtan är täckt med smörkräm.
När man täcker en tårta med enbart smörkräm är det bra att tänka på att
först spackla tårtan med ett tunt lager smörkräm för att stänga in fyllningen och för att binda smulorna,
efter att ha låtit den stelna några minuter i kylskåpet spacklar man den en gång till för att
få ett jämnt och smulfritt lager.
 
 
 Alla dekorationer är gjorda i mmf och flowerpaste.
 
 
Men jag måste erkänna att jag idag fuskade lite, lite då jag använde mig
av ett ej ätbart tygband runt kanten.
Jag hade tänkt göra ett måttband av flowerpaste men hade inte tillgång till gul färg...
 
 
Ses snart igen!