Franska "sega mega" chokladmaränger

Franska chokladmaränger
som är både sega och mega stora!
 
 Recept
Ca. 10 st
 
4 äggvitor
3 dl socker
60 gr mörk choklad
 
Blanda äggvitorna och sockret i en rostfri skål, sätt skålen över vattenbad och vispa länge, länge. 
Vispa tills alla sockerkristaller smält och smeten är ca. 55-60 grader C,
kolla av med kökstermometer.
Ta då av skålen från vattenbadet men fortsätt vispa till smeten kallnat
och den är seg, fluffig och glansig. Görs inte det riskeras det att marängerna sjunker ihop.
Smält under tiden chokladen i vattenbadet.
När allt är färdig vispat, häll i chokladen och vänd om försiktigt med slickepott, bara lite så det blir chokladränder i smeten och helt ihopblandat.
 
Klicka ut på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen på 150 grader C i ca 45-55 min.
 
Denna sats ger 10 stora maränger men om man vill minska eller öka satsen är det beräknat med 0,75 dl socker per äggvita.
 
 
Njut!

Aristocats Marie tårta

Idag fyller min underbara söta dotter 4 år,
hon tycker mycket om filmen Aristocats och önskade sig en tårta med just detta tema.
 
 
Tårtan består av en ljus tårtbotten fylld med ett lager hallonmousse (gjorde snabbvarianten och köpte Ekströms Fresta hallonmousse)
och ett lager grädde med daimkross.
Tårtan är täckt med rosafärgad smörkräm och dekorationerna är gjorda i flowerpaste.
 
Marie 
 

Gott nytt år, 2014!!!

Gott nytt år önskar jag alla mina läsare!