Red velvet cake - recept

Här kommer receptet på en underbart god Red velvet cake!
 
1  2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
3  3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt

2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
2/3 tsk bikarbonat

 

Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl. Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats. I en liten skål, bland vinägern och bikarbonaten och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite). Blanda till en jämn smet.

Smörj en form på 24-26cm och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Testa med en sticka då det skiljer sig lite mellan ugnar. Låt svalna något innan du tar den ur formen.

Jag valde att dela upp smeten i 3 st 20 cm aluminium pajformar och gräddade varje lager för sig. Jag kommer inte ihåg hur länge jag gräddade dem, så håll koll och prova med sticka.

 
Jag har Whipped Cream Cheese frosting både mellan lagerna och över hela kakan.
 
Whipped Cream Cheese Frosting

300 gr Philadelphia
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver el. ca 2 tsk vaniljsocker 
2 dl florsocker 

Gör så här:

Börja med att vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål (Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör.) Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.

Båda recepten kommer från Sockerrus!

Kommentera inlägget här :