Batman tårta

Gjorde denna Batman tårta för ett tag sedan men har helt glömt att lägga upp den på bloggen.
 
 
Detta är en vanlig prinsesstårta spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med svart marsipan.
 
        
 
 
Taggar: batman tårta, superhjälte tårta;

Världens bästa marängtårta - midsommartårta

Detta är enligt mig världens bästa marängtårta!
Super enkel att göra och kan varieras på många sätt.
 
 
Jag gjorde den i år som midsommartårta med massa jordgubbar på toppen!
 
Recept
 
Marängen
3 äggvitor
2,5 dl socker
3 dl Rice Krispies
 
Chokladkräm
1 dl vatten
2,5 msk mjöl
50 gr smör
50 gr mörk choklad
1 äggula
1 dl florsocker
 
3 dl grädde
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sen sockret lite i taget under vispning, vispa sen minst 5 min till så att det blir en glansigt smet. Blanda sen i Rice Krispiesen och blanda runt.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Gädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 min.
 
 
Börja med att koka upp vatten och mjöl under omrörning till en tjock smet, ta av kastrullen från plattan. Lägg i smör och choklad och rör om tills allt smält samman. Rör sist ner äggulan och florsocker i smeten.
Låt svalna lite.
 
Dela marängen på mitten och bred chokladkrämen över ena halva av marängen.
Vispa grädden och bred ut den över chokladkrämen, lägg sen över den andra maränghalvan.
 
Dekorera med att smälta 50 gr choklad och ringla över eller vispa 2 dl grädde och bred över och toppa sen med jordgubbar eller andra bär.
 
 
Taggar: jordgubbstårta, marängtårta, midsommartårta;

Chokladpasta!

En ny favorit jag hittat att täcka tårtor med är chokladpasta!
Enkel att göra och hur god som helst, bara smälter i munnen!
 
Så här gör du din egen chokladpasta.
 
500 gr choklad
250 gr sirap
 
Smält chokladen över vattenbad, värm sedan sirapen i vattenbadet tills den är ljummen.
Blanda ihop sirapen och chokladen till en jämn smet. Smeten kommer fortfarande vara flytande, då häller du ner den i en fryspåse/plastpåse, platta ut den och ta ur all luft. Knyt ihop eller sätt på en påsklämma och låt den ligga framme över natten eller tills den stelat. 
När den stelna kan man ta ut den ur påsen och börja knåda den, den är hård i början men mjuknar ju mer man grejar med den. 
 
Nu kan man använda den som den är och täcka tårtor med eller göra dekorationer och blommor.
 
Jag föredrar att blanda ihop den med marsipan, vilket gör den lite lättare att arbeta med och smälter inte lika fort i händerna. Jag brukar ha lika delar chokladpasta och marsipan, men man kan blanda precis hur man vill.
 
Då choklad smälter fort av kroppsvärmen i händerna rekommenderar jag att använda plasthandskar när man arbetar med den och man får vara ganska snabb, då det inte går att arbeta med den för länge.
 
Lycka till!
Taggar: chokladpasta;