Ljus tårtbotten recept

Här kommer receptet jag använder för ljusa tårtbottnar! 
Den blir luftig, lätt, saftig, hög och mycket mycket god - ett toppen recept helt enkelt!
 
 

5st ägg
socker
potatismjöl
vetemjöl
2-3tsk vaniljsocker
1 1/2tsk bakpulver

Ta fram tre lika stora glas. Knäck 5st stora ägg i det ena glaset. Ställ det andra glaset precis jämte och mät upp lika mycket socker som ägg.  I det tredje glaset fyller du på med ungefär 1/3 potatismjöl och resten vanligt vetemjöl. Tillsätt sedan 2-3tsk vaniljsocker och 1 1/2tsk bakpulver i mjölglaset.

Häll äggen och sockret i en bunke. Vispa ordentligt tills det är vitt och pösigt. Vispa lääänge, länge det ska bli ordentligt fluffigt. Vispa överdrivet mycket och sen en liten stund till, det är värt det!

Vänd ner mjölblandningen i de uppvispade äggen försiktig med en slickepott så att allt blir blandat. Undvik att vispa med elvisp eller röra för mycket med slickepotten, utan bara tills det blandat sig. Ju mer du rör desto mer utvecklas gluten och då blir kakan seg, något vi absolut inte vill ha i en tårtbotten.

Häll smeten i din förberedda form och grädda i cirka 35 minuter i 175 grader. En sticka ska komma ut ren när tårtbotten är klar.

Låt kakan svalna i ringen så håller den formen bättre. Vill du ha en riktigt snygg tårta så är det ett bra tips att vända botten upp och ned på ett fat och sedan spänna åt ringen runt omkring igen.

Nu har du en perfekt tårtbotten! Låt kallna helt innan du skär i den. Fyll den och dekorera med precis vad du vill. Vill du ha chokladbottnar byter du bara ut 1/3 av vetemjölet mot kakao.

Lätt som en plätt!

Kommentera inlägget här :