Lemoncurdgrädde
1 lager
160 g lemon curd (en halv burk)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa grädden och rör ner lemon curd.
Geléhallon grädde
Detta räcker till ca 8-10 normalstora cupcakes eller 1 lager tårtfyllning:
3 dl grädde
80 g geléhallon
Häll vispgrädden i en kastrull tillsammans med geléhallonen. Värm på svag värme till hallonen smält. Rör om då och då så de inte fastnar i bottnen. När geléhallonen smält ordentligt ställ blandningen kallt, minst 6 timmar. Helst ska det stå över natten. När den sedan ska användas är det bara att ta fram den och vispa upp med elvisp till en fluffig grädde.
Jordgubbsmousse/ Hallonmousse
3 gelatinblad
225g jordgubbar / hallon
0,75dl socker
3dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
Koka upp jordgubbar/hallon och socker i en kastrull och låt koka ett par minuter.
Krama ut vattnet från gelatinbladen och smält dem i jordgubbspurén.
Låt svalna medan du vispar grädden. Grädden ska inte vara för hårt vispad utan hellre lite lösare.
Vänd ihop jordgubbarna/hallonen och grädde och låt stelna lite i kylskåp innan du fyller tårtan.
Vit chokladfluff (granache)
180 gram vit choklad
3 dl vispgrädde
Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Smält choklad i grädden i en kastrull på spisen. Var försiktig så det inte kokar, då är det förstört eftersom grädden då inte går att vispa upp.
Låt svalna och ställ in i kylskåpet i minst 5h, helst över natten..
Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha.
Glasskräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Hälla den ovispad vispgrädde i vaniljkrämen och vispa till önskad konsistens.
Dumlefluff
180g dumle
3dl vispgrädde
Smält dumlen i grädden i en kastrull på spisen. Var försiktig så det inte kokar, då är det förstört eftersom grädden då inte går att vispa upp.
Låt svalna och ställ in i kylskåpet i minst 5h, helst över natten..
Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha.
Chokladmousse
150 gr mörk choklad (går bra med ljus choklad också)
2 äggulor
3 dl grädde
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa under tiden grädden, inte allt för hårt. När chokladen kallnat lite blanda ner äggulorna, en i taget. Blanda sen i lite av grädden i chokladen och gör den till en slät smet. Vänd sen ner resten av grädden försiktigt med chokladen, vispa inte utan bara blanda försiktigt med slickepotten. Färdigt!
Baka på!