Tårtfyllningar recept

Här kommer lite recept på tårtfyllningar som jag brukar använda!
 

Lemoncurdgrädde

1 lager

160 g lemon curd (en halv burk)

3 dl vispgrädde

Gör så här:

Vispa grädden och rör ner lemon curd.

 

Geléhallon grädde

Detta räcker till ca 8-10 normalstora cupcakes eller 1 lager tårtfyllning:

 3 dl grädde

 80 g geléhallon

Häll vispgrädden i en kastrull tillsammans med geléhallonen. Värm på svag värme till hallonen smält. Rör om då och då så de inte fastnar i bottnen. När geléhallonen smält ordentligt ställ blandningen kallt, minst 6 timmar. Helst ska det stå över natten. När den sedan ska användas är det bara att ta fram den och vispa upp med elvisp till en fluffig grädde.

 

Jordgubbsmousse/ Hallonmousse

3 gelatinblad

 225g jordgubbar / hallon

 0,75dl socker

 3dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.

 Koka upp jordgubbar/hallon och socker i en kastrull och låt koka ett par minuter.

 Krama ut vattnet från gelatinbladen och smält dem i jordgubbspurén.

 Låt svalna medan du vispar grädden. Grädden ska inte vara för hårt vispad utan hellre lite lösare.

 Vänd ihop jordgubbarna/hallonen och grädde och låt stelna lite i kylskåp innan du fyller tårtan.

 

Vit chokladfluff (granache)

180 gram vit choklad

 3 dl vispgrädde

Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Smält choklad i grädden i en kastrull på spisen. Var försiktig så det inte kokar, då är det förstört eftersom grädden då inte går att vispa upp.

 Låt svalna och ställ in i kylskåpet i minst 5h, helst över natten..

 Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha.

 

Glasskräm

2 dl mjölk

 5 msk marsanpulver

 2 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Hälla den ovispad vispgrädde i vaniljkrämen och vispa till önskad konsistens.

 

Dumlefluff

180g dumle

 3dl vispgrädde

Smält dumlen i grädden i en kastrull på spisen. Var försiktig så det inte kokar, då är det förstört eftersom grädden då inte går att vispa upp.

 Låt svalna och ställ in i kylskåpet i minst 5h, helst över natten..

 Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha.

 

Chokladmousse


150 gr mörk choklad (går bra med ljus choklad också)

2 äggulor

3 dl grädde

Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa under tiden grädden, inte allt för hårt. När chokladen kallnat lite blanda ner äggulorna, en i taget. Blanda sen i lite av grädden i chokladen och gör den till en slät smet. Vänd sen ner resten av grädden försiktigt med chokladen, vispa inte utan bara blanda försiktigt med slickepotten. Färdigt! 

 

Baka på!

Kommentera inlägget här :