Chokladpasta!

En ny favorit jag hittat att täcka tårtor med är chokladpasta!
Enkel att göra och hur god som helst, bara smälter i munnen!
 
Så här gör du din egen chokladpasta.
 
500 gr choklad
250 gr sirap
 
Smält chokladen över vattenbad, värm sedan sirapen i vattenbadet tills den är ljummen.
Blanda ihop sirapen och chokladen till en jämn smet. Smeten kommer fortfarande vara flytande, då häller du ner den i en fryspåse/plastpåse, platta ut den och ta ur all luft. Knyt ihop eller sätt på en påsklämma och låt den ligga framme över natten eller tills den stelat. 
När den stelna kan man ta ut den ur påsen och börja knåda den, den är hård i början men mjuknar ju mer man grejar med den. 
 
Nu kan man använda den som den är och täcka tårtor med eller göra dekorationer och blommor.
 
Jag föredrar att blanda ihop den med marsipan, vilket gör den lite lättare att arbeta med och smälter inte lika fort i händerna. Jag brukar ha lika delar chokladpasta och marsipan, men man kan blanda precis hur man vill.
 
Då choklad smälter fort av kroppsvärmen i händerna rekommenderar jag att använda plasthandskar när man arbetar med den och man får vara ganska snabb, då det inte går att arbeta med den för länge.
 
Lycka till!
Taggar: chokladpasta;

Kommentera inlägget här :